dimecres, 29 d’agost del 2012

EXCEL•LENT PRESENTACIÓ DE “EL MIRALL PAUTAT” A QUATRETONDA


Més d’una cinquantena de persones assistiren al Saló d’Actes de l’ajuntament de Quatretonda, per presenciar la primera de les presentacions del llibre “El mirall pautat”.

El mantenedor de l’acte, el botànic quatretondí Josep Enric Oltra i Benavent, encetà l’esdeveniment reflexionant sobre els problemes derivats la investigació i sobretot els vinculats a la publicació de qualsevol treball, dels maldecaps i cabòries que hom ha de sofrir una vegada té el treball enllestit, així com la feina que hi ha al darrere de qualsevol procés d’investigació. A continuació la coautora Amparo Blas, entrà en matèria explicant la gènesi i l’origen del treball, així com la metodologia i les fonts emprades; mentre que per la seua part, Frederic Oriola, bussejà en el seu contingut, adobant la seua explicació amb diferents exemples de refranys, parèmies i dites.

Un públic força receptiu, que no dubtà en el torn de preguntes d’obrir el debat i interactuar amb els ponents, preguntant i fent aclariments. Així fruit d’aquest intercanvi aparegueren més dites, expressions i acudits que fins ara eren inèdits als autors com:

Ø  Buidaolles

Ø  El músic no es bufa, perquè quan bufa, es desembufa

Ø  Millor un dia de música que dos de feina

Ø  Què fan quatre músics valencians amb un piano? Buscar per on es bufa

Finint la vesprada amb un refrigeri bastit per mistela i coca dolça, que fou aprofitada per l’afluència per sol·licitar als autors que els signaren els llibres.