dijous, 6 de març del 2014

La Societat de Festers d’Ontinyent potenciarà Chimo



Com bé es sabut per tots els amants de la música festera morocristiana, aquest 2014 s’acompleix el cinquanta aniversari de la marxa mora Chimo de l’ontinyentí José Mª Ferrero Pastor. Paga la pena recordar que Chimo, juntament amb El Fallero de José Serrano i Paquito el Chocolatero de Gustavo Pascual Falcó, han esdevingut en símbols de festa tot superant les barreres ideològiques i geogràfiques, per convertir-se en referents de la composició bandística valenciana.

Al respecte la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent, encapçalada pel seu president Antoni J. Morales Ferrero, han decidit preparar un singular esdeveniment del qual ja ens feren un tast durant l’acte d’obertura del IV Encontre de compositors d’ACMMIC. Aquest consisteix en fomentar la interpretació d’aquesta peça pel major nombre de societats musicals possibles. Però l’experiment no sols queda radicat als concerts que puguen realitzar-se dintre de l’àmbit de les comarques centrals o del País Valencià, sent més agosarat i pretensiós puix amplia el seu radi d’acció a l’àmbit estatal i internacional.

Fet i fet la idea és informar des de la web i el facebook de la Societat de tots els concerts que es realitzen. Finalment es realitzarà un ample dossier que continga totes aquelles poblacions, societats musicals i bandes de música que s’hagen sumat a aquesta celebració col·lectiva.

Des d’aquest raconet ciberespacial sols ens resta aportar la nostra xicoteta contribució, tot desitjant als seus organitzadors el millor dels èxits. Chimo és una de les grans composicions de la nostra música, que des de la seua gènesis obtingué el caliu del públic, motiu pel qual ha esdevingut en un símbol identificador de la festa dels moros i cristians en general i de la vila d’Ontinyent en particular.