divendres, 6 de març del 2015

El CD “Homenaje” de Francisco Esteve Pastor


Els CD’s monogràfics d’un compositor sempre tenen un encant especial perquè el resultat desprèn un mateix aroma. Aquest tipus d’enregistraments retraten l’esperit creatiu de l’artista i permeten a l’oient practicar un acostament a cau d’orella de la seua estètica i del seu llenguatge musical.

Més encara si aquest es tracta d’una obra dedicada al mestre Francisco Esteve Pastor i interpretat per la Unió Musical de Muro. No debades sempre m’he declarat fidel devot de l’obra d’aquest compositor murer. Per mi un dels grans de la nostra música bandística.

Fet i fet el darrer dissabte 28 de febrer la Unió Musical de Muro sota la batuta del mestre Rafael Garcia Vidal, presentaren al Centre Cultural de Muro el CD “Homenaje”. Un esglaó més en la cadena d’actes que l’entitat i el poble li dediquen al compositor en l’any del centenari del seu naixement.

La veritat paga la pena fer per adquirir-lo. En ell es poden trobar algunes de les obres més celebèrrimes com Brisas de Mariola (PD), Eduardo Borras (PD), La plana de Muro (PD) o Penya Cadell (MM). Descobrir-ne d’altres que resulten excel·lents troballes com Homenaje (PD), El Moreno (PD), Entre moros va la cosa (MM) o Mozárabes (MM). Així com empalagar-se amb La penya “el flare” (PD), peça sentida per tots els murers com un himne representatiu de tot el poble.

Una gran vesprada envoltat de bons amics i la millor música. Un meravellós CD que vos convide des de ja mateix a adquirir. Indispensable!!