dilluns, 28 de gener del 2013

Daniel Ferrero Silvaje nou president dels compositors

Diumenge 27, a la seu de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina, celebrava l’Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians (ACMMIC) la seua assemblea ordinària. Aquesta a més de donar-se els pertinents comptes i informes, ha estat la darrera del compositor Ramón Garcia i Soler al capdavant de l’entitat.

ACMMIC, fou creada l’any 2001 per un grup de compositors que malgrat la seua filiació compositiva i el veïnatge geogràfic, molts d’ells no es coneixien personalment, sent-ne el seu president fundador Jose Rafael Pascual Vilaplana. L’any 2004 a l'assemblea celebrada a San Blas (Alacant), Ramón Garcia i Soler assumia la presidència, i durant el seu mandat l’associació ha posat en marxa la nova web, es va participar a la XXIII Trobada de bandes de música de Catalunya (La Sénia, 2004), se celebrà el III Encontre de compositors (Torrent, 2005), el nombre d’associats s’ha duplicat, al temps que s’han aprofundit les relacions institucionals amb entitats com SGAE, FSMCV i UNDEF, consolidant així a ACMMIC com un referent i un agent d’interlocució necessari per abordar qualsevol tema musical morocristià.

La nova junta eixida en la darrera assemblea, proclamà per aclamació a Daniel Ferrero Silvaje al capdavant de la presidència. Ferrero, a més de compositor, director de banda i membre d’una de les nissagues amb més ressò dintre del món fester, ocupava fins ara la vicepresidència de l’entitat. D’ara endavant, ocuparà el novell càrrec auxiliat per Francisco Valor Llorens com a vicepresident. En el politburó mantenen els càrrecs de secretari i tresorer respectivament, Ricardo J. Montés Ferrero i Pedro Joaquín Francés Sanjuán, al temps que el nombre de vocals s’amplia a nou, amb Ramón García Soler, Enrique Alborch Tarrasó, Benedicto Ripoll Belda, Frederic Oriola Velló, Miguel Ángel Sarrió Nadal, Miguel Ánguel Ibiza Zaragoza, Carlos Pellicer Andrés, Víctor Montoya Prieto y Salvador González Moreno.

Un acte més que necessari, doncs des de l’any 2008, que el màxim òrgan de la institució no es reunia. Aquest esdeveniment, comptà a més amb una conferència de mans de l’advocat Ximo Soler, referida als drets de propietat intel·lectual, la qual despertà un animat col·loqui entre els assistents.