divendres, 17 de maig del 2013

Benavent, nou bisbe de Tortosa


A les 12 en punt del divendres 17 de maig, era proclamat monsenyor Enrique Benavent Vidal, nou bisbe de Tortosa. Un nomenament que es feia a alhora en el Vaticà, la sala del Tinellet del Palau Episcopal de Tortosa, i al Palau de l’Arquebisbat de València.

Un Benavent emocionat, i acompanyat per l’arquebisbe Carlos Osoro, ha dirigit unes paraules al públic que omplia a vessar la Sala del Tron. En un discurs realitzat majoritàriament en valencià, ha donat les gràcies als companys i familiars, i ha demanat perdó per les faltes comeses, a més d’explicar l’evangeli del dia, en concret el de Sant Joan 21,15-19. Al respecte també, aquest passatge coincideix amb el del dia de la seua ordenació pel papa i beat Joan Pau II.

Certament, el seu nom feia temps que sonava en les darreres ternes episcopals per cobrir les prelatures d’Eivissa, Osca i Solsona, però al remat, ha estat diòcesis de Tortosa la que rebrà el novell ministeri del de Quatretonda. Des d’aquest raconet del ciberespai, aprofitem per donar la nostra més sentida enhorabona a monsenyor Benavent.