dimarts, 3 de desembre del 2013

El soterrar


Dilluns 2 de desembre, festivitat de Santa Bibianna, la parroquial de Sant Miquel de Burjassot, acollí la missa en sufragi per l’anima de RTVV, ajusticiada de facto per ordre del Gerent regional de la Comunidaz Blavenciana. 

El cadàver, acompanyat per familiars i amics, fou introduït al temple en una cerimònia revestida, presidida pel canonge de la Metropolitana de València mossèn Roc Chabàs, i on mossèn Joaquim Martí Gadea féu l’homilia. En ella, a més de la pertinent laudatòria, lloà les virtuts que mai acomplí aquest servei, i defensà la pluralitat, l’equidistància, la transparència i la qualitat que el finat tampoc gaudí en vida. Parlà de la importància de la llengua per als pobles, i de com el sectarisme, alimentat amb llistats de paraules prohibides i us indiscriminat de barbarismes, eren un dels trets més destacats del difunt. Aprofità per referir-s’hi al seu destacat paper en la maquinària de cremar diners i col·locar a clienteles polítiques, al temps que les quotes de share queien en picat i es feien mans i mànigues en perpetuar el discurs únic. Un gos fidel, executat per un amo panxacontent, reaccionari i antidemòcrata, que a més s’ha demostrat com un pèssim gestor de la cosa pública, i que el temps i la justícia acabarà posant en el seu lloc. 
A la cerimònia, assistiren cares ben conegudes del valencianisme, com Bernat i Baldoví qui acompanyava a Constantí Llombart. Al temps, que en el primer seient, es podien veure plegats a Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster i Manuel Sanchis Guarner.

Acabada la cerimònia, el cadàver de RTVV, fou conduit al cementeri municipal per a ser soterrat. El fèretre fou acompanyat en tot moment per familiars i amics, així com per un bon nombre de ploraneres sufragades per l’oposició i pancarters oportunistes.


PS: Què imatge més valenciana i berlangiana, amb Paco Telefunken i el seu nebot, vinguts des de Gata de Gorgos amb la furgoneta, escoltats per la Policia Autonòmica, i qui al remat es negà a tallar la senyal!!!