divendres, 21 de febrer del 2014

La Consellera es canvia el cognom



Era un rumor que de feia temps rondava pels epicentres del Cap i Casal, però tot apunta que en breu el Consell emetrà el seu dictamen més ferm. Sota l’aixopluc del Consell Jurídic Consultiu i d’altres equànimes institucions, el Consell farà pública la prohibició de la tinença del cognom Català.

El motiu argumentat és el d’ajudar a higienitzar la societat blavenciana, sempre contaminada com està pel pancatalanisme irreductible. Al temps que no es descarta un motiu sanitari, puix les autoritats se n’han adonat dels problemes cognitius i motrius que sofreixen molts dels ciutadans que duen aquest perillós cognom. Aquest argument sanitari cal relacionar-lo amb els processos de ceguesa crònica motivats per la lectura de textos en llengua catalana, que conviden a posar en quarantena aquesta algaravia sempre en defensa del jovent i la bona gent d’aquest territori.

La Consellera, en una mostra d’orwellisme polític, ha decidit ser la primera en valencianitzar el seu cognom per donar exemple. La novella Mª José Valenciano, ja havia despuntat al demanar demanar disculpes públiques per ser valencianoparlant. Ara amb aquesta decisió de lideratge polític, Valenciano, passa a formar part del llistat dels grans estrategs que ha donat la nostra terra a la història en majúscula.

Però no serà la darrera de les decisions del Consell, puix en breu preparen un Decret per derrogar dues lleis desfasades. En concret es tracta del plantejament darwinià de la llei de l’evolució i la llei de gravitació universal. Aquestos canvis quedaran implementats en els currículums escolars del proper curs escolar, pel que un equip d’experts ja treballen a corre-cuita per actualitzar i bescanviar els continguts dels llibres de text.

Des d’aquest raconet ciberespacial, sols ens resta agrair el desinterès i l’altura intel·lectual que les grans ments pensants que ens governen demostren dia rere dia.