dimecres, 5 de febrer del 2014

Plurilingüisme monolingüe



Malgrat que la sacrosanta constitució afirma allò que l’Estat respectarà i protegirà la riquesa lingüística, sembla al cap de la correguda una broma de mal gust. Sols cal fer una ullada als medis públics i privats durant una setmana qualsevol, per comprovar quants minuts dediquen a les llengües minoritàries i minoritzades d’aquesta pseudodemocràcia.

Per què facilitar la recepció de tots els canals autonòmics¿? Per què millorar l’estudi del català, el gallec i el basc¿? Això sí, traute el certificat pertinent de llengua anglesa. Ves i pagat una acadèmia privada, viatja a l’estranger amb el que tingues a les butxaques i no remugues. Calla i obeeix, paga els impostos i no se’t ocurreixca dir que a València es parla català... lo dimoni emplomat!!!

D’ençà el segle XVIII la Castella victoriosa s’emmirallà amb el model homogeneïtzador francès, i aquesta dèria malsana des d’aleshores no l’han abandonada. Ara els poders fàctics empoltronats a l’altiplà han decidit mossegar i arrancar molla. Els catalanoparlants som la víctima i el resultat el tenim en el LAPAO, la política repressiva a les Illes o a ca nostra, on no cal ni parlar-ne.

Ells ho tenen clar... Plurinacionalitat¿? Plurilingüisme¿? Antes roja que rota!!



PS: Què imatge més trista, reflex d’incultura i grolleria... Un Conseller de la Generalitat Valenciana amenaçant amb el tancament de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua tot acusant-la d’una obvietat filològica...


PS2: Potser no la tancaran, però ara ja saben que han de porgar a tots els seus membres per catalanistes i secessionistes... Garrot amb ells, oi que sí Serafí¿?