dilluns, 22 d’abril del 2013

Sant Jordi, la festa dels llibres


El 23 d’abril és la diada de Sant Jordi, patró dels cavallers de la Corona d’Aragó i també, festa grossa al Principat i a les viles d’Alcoi i Banyeres de Mariola. Ara bé, aquesta celebració d’ençà el 1929, ha esdevingut en la festa del llibre, i més recentment, ha derivat en dia internacional del llibre. Paga la pena recordar com prohoms de les lletres internacionals com Miguel de Cervantes, William Shakespeare o Josep Pla, també celebren en eixa data el seu obituari.  

Per tant, en aquesta diada màgica i històrica, el més assenyat és invertir uns calerons en un llibre. Des d’aquest xicotet raconet del ciberespai, vos recomanem el nostre refranyer El mirall pautat, però també d’altres treballs com En clau de festa, Temps de músics i capellans, o De les meues mans ha de morir.

Malgrat que si amb això de la crisi, les retallades, els desnonaments i l’atur, la butxaca va curta i estreta, et recomanem t’adreces a la teua biblioteca més pròxima, on sols clicant al catàleg col·lectiu de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana (XLPV) els podràs trobar tots, i a més de franc.

I que visca Sant Jordi!!!