dijous, 15 d’agost del 2013

A l’amic Jesús Tarrasó Espí…



De fa temps, que em rondinava dedicar-li un xicotet raconet al ciberespai al quatretondí Jesús Tarrasó Espí. Aquest es tracta d’un conciutadà ben curiós, un cabet inquiet amb una ànima àvida de coneixement, i ben preocupat pel nostre patrimoni documental.

Paga la pena dir com un dels temes on ha despuntat l’autodidacta Jesús, ha estat en el món dels còmics, on el seu impuls vital l’ha conduït ha conèixer als dibuixants més prestigiosos de l’Estat, així com a col·laborar en diverses publicacions especialitzades. Però ara el que li lleva la son és la genealogia, allò dels arbres familiars, dels ascendents de setena i vuitena generació, i del plaer de retrobar les empremtes arxivístiques deixades durant el trànsit vital per familiars llunyans tant als quinqui libris, com en registres civils i protocols notarials.

Ara bé, una cosa que molts no saben, és la dèria del infrascrit per dedicar historietes, còmics o breus novel·les gràfiques a familiars i amics. La veritat, Jesús ha acabat creant un corpus artístic amb més de tres-centes historietes, on amb traços esquemàtics i vinyetes atapeïdes de text, conta aventures amb finals esperpèntics al més estil d’Ibàñez, o rememora els seus periples, sempre desventurosos, en arxius i biblioteques.

Un gran personatge l’amic Tarrasó!!!!