dimecres, 11 de setembre del 2013

Això del Levante...



Paga la pena dir com, cada cop que escolte a l’oratge dels canals espanyols això de “el tiempo en el Levante”, la veritat se m’aborrona la pell i se’m para la saliva a la gola. 

És curiós, però malgrat el pas dels anys, les paraules de Joan Fuster sobre aquest assumpte segueixen estant ben vives, perquè què costarà emprar el gentilici valencià, si no és per ocultar, enterbolir o negar la nostra identitat. I que més dona, que el Consell Valencià de Cultura emetés un dictamen al respecte l’any 1996 desaconsellant el seu ús¿? 

Ara bé, la cirereta del cas la trobem quan hom empra lo del Levante per casar al País Valencià amb la regió de Múrcia. Això sí que és un obra mestra d’hipocresia jacobita. Perquè donar el temps per Euskal Herria o els Països Catalans és un atemptat contra l’article 145 de la sacrosanta Constitució, però unir de facto aquestes submises autonomies, no és motiu de cap polèmica... Ai quants en manté la farina, i ella fina que fina!!
 
 
PS: Bona diada i millor cadena humana pels amics d’enllà el Sènia!!! Les dates de la vergonya: 25 d’abril de 1707, 11 de setembre de 1714 i 2 de juliol de 1715!!!